×

Blogg

Läs gärna våran blogg

 

RSS

När ska man slipa golv?

13 Mar 2023

När ska man slipa golv?

Att slipa golvet är ett viktigt steg i underhåll av ditt trägolv. Men när är det egentligen dags att utföra detta arbete? Svaret är inte lika enkelt som man kan tro. Det finns flera faktorer som spelar in i beslutet om när det är lämpligt att slipa golvet. I denna artikel kommer vi att diskutera några av dessa faktorer för att hjälpa dig att avgöra när det är dags att slipa ditt golv.

För det första bör du titta på hur slitet golvet är. Om det finns tydliga spår av repor, märken och fläckar som inte går att ta bort med en enkel rengöring, då kan det vara dags att slipa golvet. Det är viktigt att göra detta i tid för att undvika att skadorna blir permanenta.

En annan faktor att tänka på är hur mycket tid som har gått sedan golvet senast slipades. Generellt rekommenderas att man slipar golvet vart 7-10 år, beroende på hur mycket trafik det är på golvet och hur väl underhållet har varit under tiden. Om det har gått längre än så sedan du slipade golvet sist, kan det vara en bra idé att planera in en slipning.

Det är också viktigt att tänka på vilken typ av golv du har. Om du har ett massivt trägolv kan det vara mer lämpligt att slipa golvet oftare än om du har ett laminatgolv eller ett golv av konstgjorda material. Trägolv har en naturlig patina som kan förbättras med en slipning, medan laminatgolv inte går att slipa på samma sätt.

Sammanfattningsvis är det viktigt att regelbundet inspektera ditt golv för att se om det är dags att utföra en slipning. Beroende på hur mycket trafik det är på golvet och hur väl underhållet har varit, kan det vara lämpligt att slipa golvet vart 7-10 år. Om du ser tydliga tecken på slitage eller om det har gått längre än så sedan du senast slipade golvet, är det dags att planera in en slipning. Genom att ta hand om ditt golv på detta sätt kan du förlänga dess livslängd och behålla dess naturliga skönhet under många år framöver.

 

 

 

Facebook

foretagsbloggar.nu

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

GRATIS OFFERT HÄR

Gör som alla andra och kontakta oss idag för en gratis offert om ert golv. Vi har massa nöjda kunder och lovar ett rimligt pris på golvläggning eller slipning

Gratis offert